Tarinat

HUONOSTA OPPILAASTA MM TOP 10

Inspiroiva uratarina oppilaitoksille, opinto- tai rekrymessuille, työllistymis- ja uranvaihtotapahtumiin. Vanhentuneet mielikuvat murskaksi!

Hitsaajana työllistyminen on lähes varmaa, mutta ala ei kiinnosta opiskelijoita. Miten saadaan keikautettua laahaava tarjonta vastaamaan suurta kysyntää?

Lisäämällä tietoutta.

Monella on alasta väärä kuva: Sitä leimaa vanhanaikainen käsitys hitsaajan työstä likaisena ja yksitoikkoisena hommana, jossa hikoillaan kuumissa varusteissa ilman urakehitysmahdollisuuksia. Moderni hitsaus on kuitenkin kaikkea muuta. 

Varaa puhujaksi

EveryWeldin synty

EveryWeldin tarina sai alkunsa innostavasta opetuksesta. Nyt Ville-Pekka Arasmo kannustaa itse opiskelijoita ja alanvaihtoa pohtivia kohti uutta, mielenkiintoista uraa.

"Hyvä hitsaaja työllistyy aina", tokaisi alaa esittelemään tullut mies Ville-Pekka Arasmon yläasteaikoina. Pieni kipinä alkoi itää, ja Arasmo aloitti levyseppähitsaajan opintien Savon Ammattiopistossa. 

Heti alkuaikoina laadukas opetus herätti Arasmon uinuneen opinjanon, ja pian hän innostui ammattitaitokilpailuista. Jatkuva kehittymisen polte ja lukemattomat harjoitteluun käytetyt tunnit ajoivat nuoren hitsaajan muun muassa Taitaja2011 Suomen mestariksi, 2012 Pohjoismaiden mestariksi sekä WorldSkills 2013 -maailmanmestaruuskilpailuissa top 10 -porukkaan. 

Kilpailumenestyksen ja ympärillä olevien ammattilaisten rohkaisun kannustamana Arasmo uskalsi alkaa haaveilla oman ammattitaidon myymisestä itse. Ajatus pysyi mielessä vahvana, ja vuonna 2016 EveryWeld Oy näki päivänvalon. Yrityksen säkenöivänä visiona on omaa ammattitaitoa myymällä kehittää suomalaista hitsausalaa ennakkoluulottomasti koulutuksen, hitsaustyön sekä tarinoiden keinoin: 
"Hitsausalan lainalaisuudet ovat samat kaikkialla. Jos kansainvälinen ura kiinnostaa, hitsausala on erinomainen valinta!"

Ville-Pekka Arasmolla on jatkuva palo kehittää hitsausalaa ja tuoda sen tunnettuutta esille. Hän on käynyt puhumassa opiskelijoille ja uranvaihtajille hitsausalasta, Taitaja-toiminnasta ja sen hyödyistä ammattitaidon kehittymisessä ja työllistymisessä.

Arasmon uratarina on konkreettinen ja helposti lähestyttävä esimerkki hitsausalan sytyttämästä opiskeluinnostuksesta, ahkeran harjoittelun avulla saavutetusta kilpailumenestyksestä ja oman ammattitaidon tuotteistamisesta yrittäjänä. 

Kysy lisää tai varaa esiintyminen ottamalla rohkeasti yhteyttä!